DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Události roku 2015

Události roku 2015

 

 

 

Krásné a spokojené Vánoce v kruhu svých nejbližších a v novém roce 2016 hodně zdraví, štěstí, lásky a úspěchů:

 

 

Naše letošní Vánoce
- byly sice opět "na blátě", ale v kruhu rodiny příjemné a spokojené.
Volné chvilky jsme věnovali procházkám a také trochu zanedbané úpravě všech našich kokrů

         
                                          
         

 

 

9. 11. 2015  -   Blue Beetle  (Erik3) - Český junior šampion !!!!!!   yes
Od dnešního dne je malý Erik3 oficiálně  Českým junior šampionem - třetí JCH v naší CHS!

8. 11. 2015   Narozeninový den naší Sáry! heart
Je to až neuvěřitelné, jak čas rychle utíká!  Vždyť to není tak dlouho, kdy jsme si domů přivezli desetiměsíční a tak trochu nechtěnou fenečku Uri z Březnického Balkánu od majitelky v Plzni. A přece je to již pět let!
Sárinko, přejeme ti k tvým šestým narozeninám především zdravíčko, hodně procházek po nedalekém lese a hlavně mnoho spokojených let v naší rodině. I když to s tebou není vždy jednoduché, naučili jsme se respektovat tvou povahu a tvé potřeby a máme tě rádi.
Jsem ráda, že jsi u nás, protože díky tobě jsem se naučila, jak připravit kokry na zkoušky a naučit je novým povelům, ukázala jsi mi neutuchající lovecký pud, kterého máš na rozdávání a energii správného loveckého kokršpaněla. Na výstavách jsi se nikdy necítila spokojeně, tvou radostí je les, prohánění srnčího a muflonů.  A jako matka svých štěňátek jsi byla velice pečlivá a starostlivá.        laugh  Hodně elánu do dalších kokřích let!! 

     

 

 

6. 11. 2015               BARF  laugh
Dnešním dnem jsme začali naše kokry krmit přirozenou stravou - BARFem.
Již dlouho jsem nad přechodem z granulí na BARF přemýšlela, zvažovala všechna pro i proti tohoto způsobu krmení psů. 
Od zakoupení a prostudování odborné literatury - Krmení psa přirozenou stravou od pí. Novosádové, přes konzultace s chovateli, kteří BARFem již krmí, výběrem internetových obchodů, které se zabývají dodávkou mraženého masa a dalších doplňků pro přirozené krmení psů, až po zakoupení pultového mrazáku speciálně pro psí potraviny, jsem se dostala až k rozhodnutí tento způsob krmení vyzkoušet "na vlastní kůži". blush
Diana i Erik se Sárou jsou nadšeni z kuřecích kousků smíchaných s vařenou rýží a strouhanou mrkví. Misky během chvilky vylíznou do posledního drobečku a ještě se na mě tázavě dívají, jestli to bylo všechno nebo jestli ještě něco dostanou. Hlavně musíme vyzkoušet velikost krmné dávky, která bude tou optimální a také její složení.

 Vše ukáže čas. wink 

         

          

                 

 

31. 10. 2015  -  Mezinárodní výstava psů   Prague Expo Dog 
Naše letošní poslední výstava  (alespoň doufám, že již poslední) byla podzimní v Praze. Přihlásila jsem naše dva kluky jen na sobotu, kdy posuzovala slovenská rozhodčí paní Linda Voláriková.    Výsledky jsou uvedeny v sekci Výstavy 2015.

                                

 

 

24. - 25. 10. 2015  Mezinárodní výstava psů v Bratislavě  DANUBEduoCACIB
Tento víkend byl našim prvním výstavním na Slovensku. Rozhodla jsem se vystavovat také naší Dianku, která byla ve výstavním kruhu naposled před dvěma roky. Většinu výstav s námi sice absolvuje, ale jen jako doprovod.
Na ranní brzké vstávání si asi nezvykneme nikdy, takže zvonění budíku v 1:30 bylo opravdu
kruté. Větší část dlouhé cesty do Bratislavy nás provázela mlha a k tomu ještě částečné omezení na dálnici D1. Během dne se vyčasilo a při odpolední procházce po nábřeží Dunaje byla obloha blankytně modrá a Bratislava zalitá sluncem. Druhý výstavní den již bylo zataženo, ale naštěstí bez deště, takže zpáteční cesta domů byla docela příjemná. 
Naše výstavní trio - Dianka, Erik a malý Erik3 snáší cestování velice dobře. Neměli problémy ani s neznámým prostředím na bratislavském výstavišti Incheba.
Oba dny posuzovali zahraniční rozhodčí - pro všechna plemena - v sobotu Ital  Fabrizio la Rocca a v neděli Rus Belkin Alexey. Je otázkou, zda-li to bylo dobře???

 

    

      

 

 

23. 10. 2015 -  Výsledek vyšetření DKK
Velice potěšující zpráva přišla z Veterinární kliniky v ČB -
- Blue Beetle Tiffany Diamond - DKK A/A  (0/0)  laughlaugh

Poděkování patří také MVDr. Radku Herynkovi z Plzně za velice pečlivý rentgenový snímek

a MVDr. Šebkovi za vyhodnocení snímku.

 

 

13. 10. 2015 -  Narozeninový den naší Dianky !!!!!!!!! heart kiss 
Před pěti lety se v Havířově v chovatelské stanici  z Černého Slezska Lenky Hakalové narodila 4 krásná zlatá štěňátka - dva kluci a dvě holčičky - právě tou jednou z nich je naše Dianka !laugh
Přejeme naší Diance k jejím pátým narozeninám  především hodně zdraví a krásný a spokojený psí život v naší rodině spolu s ostatními kokřími kamarády! heartkiss
Máme tě Dianko moc rádi, jsi naše princezna !! angel
          

 

 

10. 10. 2015  -  Mezinárodní výstava psů České Budějovice
Na podzimní výstavě v ČB získali oba naší černí kluci jen CACe, ale malý Erik v konkurenci dvou dalších pejsků, a to o rok starších než je on, a velký Erik ze dvou psů. wink
Počasí již bylo klasicky podzimní s místními ranními mlhami, trochou deště a s odpoledním sluníčkem.
Svou premiéru v předvádění v kruhu měl můj manžel, i když se tomu vždy bránil. Ale protože jsme šli společně s oběma kluky do závěrečného výběru, nedalo se nic jiného dělat, než nastoupit také. laugh Oba - malý Erik i manžel to zvládli na jedničku!!! yes Škoda jen že nemáme z této premiéry žádnou fotodokumentaci.

 

 

 

24. 9. 2015
Dnes byl Erikovi oficiálně doručen titul  Grandšampion!!!  laugh- pátý šampionát našeho černého kluka!!! 
                                            



 

19. 9. 2015  -  Moravskoslezská národní výstava psů
Krásný prosluněný den strávený na velodromu v Brně. Vystavovali jsme opět naše dva černé kluky, posuzoval po delší době Dr. Blahoslav Jindřichovský, se kterým jsme se naposled setkali v Mladé Boleslavi v roce 2011. Tehdy jsme dostali s naší Diankou ve třídě mladých prvního CAJCe - ze tří fen! Byl to pro nás první větší úspěch, a proto na něj nelze zapomenout. smiley
Dnes byli oba kluci úspěšní - malý Erik dostal svého druhého CAJCe a velký Erik pátý titul CAC ve třídě šampionů a tím i splnil podmínky pro udělení titulu Grandšampion!!! 

                         

 

29. 8. 2015  -  Interdog Bohemia, Mladá Boleslav
Další výstava, na kterou jsme jeli se dvěma Eriky - s malým z Prahy a našim šampionem. Kruh jsme měli sice na trávníku, ale pod velkým bílým stanem, a tak nám ani další z horkých dnů tolik nevadil. Paní rozhodčí Viera Vítková chová americké kokršpaněly, které posuzovala před našimi "angličany". I když "malý" Erik dostal opět VD a byli jsme z toho zklamaní, potěšilo nás hodně ocenění "velkého" Erika, který nejenže porazil ICH Beauty Spot Faledo a dostal ve tř. šampionů CACe, v závěrečném rozstřelu získal res. CACIBa!!!!!!!!

8. 8. 2015 - Klubová výstava KCHLS - Pardubice
Šílené vedro provázelo celou klubovou výstavu v pardubickém zámeckém parku. Přihlášeno bylo celkem 60 kokršpanělů, ale vystaveno jich bylo jen 50.
Na tuto výstavu jeli naši dva Erikové, Dianka musela zůstat doma se Sárou, protože se obě
holky rozhodly v tomto "úžasném" počasí hárat. cheeky

 

 

10. 7. 2015  -   Český šampion !!!!!!!!!     laughsmiley
Dnes přišel Erikovi v pořadí čtvrtý titul. 
Po JCH CZ, CH PL, CH D také CH CZ - Český šampion


 

2. 7. 2015 crying
Další smutná zpráva dnes přišla z Plzně - v 15-ti letech odešel za duhový most zlatý anglický kokršpaněl Ben Turhober - všestranný chovný pes.
Pracovitý, spolehlivý a kamarádský Ben se stal před třemi lety otcem Arta (Artys Blue Tiffany Diamond). Ben se tak stal spolu s naší Sárou - matkou Arta - jedním ze zakladatelů naší chovatelské stanice. yes


                                




 

27. 6. 2015  -  Mezinárodní výstava psů   INTERCANIS  Brno
Na tuto výstavu byl přihlášený jen náš Erik, ale Dianka nás již tradičně doprovázela. Na cestu i na přípravu v hale jsme měli dostatek času, protože v našem kruhu začínali američtí kokršpanělé. Chorvatský rozhodčí Javor Davor byl moc příjemný pán a z jeho posuzování bylo vidět, že kokrům rozumí. Od takového rozhodčího se i nějaká ta výtka přijímá snadněji.
 

 

 

 

25. 6. 2015
Právě jsme dostali zprávu z Havířova od Lenky Hakalové, že dnes pochovali jejich černou kokršpanělku Fattavku (Fatty Moravia Mystery) - zakladatelku jejich chovu a prababičku naší Dianky! crying
Hodná, milá, bezkonfliktní a přátelská Fatty odchovala tři vrhy krásných kokříků a dožila se krásných 14,5 let. 
Za duhovým mostem už ji nic netrápí a nebolí.  Fattynko, zůstaneš v našich vzpomínkách. broken heart


                  

 

20. 6. 2015  -  Národní výstava psů Klatovy
Další z výstavních dnů, na kterém se sešli dva naši odchovanci - Artík a Erik 3 spolu s našim Erikem. Střih malého Erika vyšel z rukou paní Ivany Růžičkové, vypadal opravdu úžasně.
 

 

 

6. 6. 2015   -  Oblastní výstava psů  Praha - Kunratice
Dnešní den byl nejen dnem narozeninovým, ale i výstavním. Svou první výstavu dnes absolvoval  Blue Beetle Tiffany Diamond -  "Erik 3".  Rozhodčímu - panu MVDr. Šimkovi se malý Erik moc líbil a dostal také krásný posudek.  Více v sekci Výstavy 2015.
Zároveň se uskutečnilo malé rodinné setkání - na fotu schází ještě Filípek - Bentley Chery.


          
           Zleva:  Evian Schönez (Erik) - otec Blacka a Erika3
                         Diana z Černého Slezska - matka Blacka a Erika 3
                         Black Berry a Blue Beetle (Erik3) Tiffany Diamond - synové Erika a Diany

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                         

6. 6. 2015  -  Třetí narozeniny dnes slaví náš Erik ! laughheart
Přejeme našemu černému klukovi především hodně zdraví, spoustu prohnaných zajíčků, srnců i muflonů na společných procházkách v lese i na loukách.  laugh

heart Hodně zdraví, Eriku, mnoho úspěchů v chovu i na poli výstavním !!!!!!!! heart

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


 

 

23. 5. 2015 
A přece se máme z čeho radovat!!
Po návratu z Litoměřic nás čekalo v dopisní schránce velké překvapení - dopis z Německa a v něm certifikát
   Deutscher Champion  !!!!! cheeky

          

                                                                    

23. 5. 2015 -  Mezinárodní výstava psů Litoměřice
Na výstavu v Litoměřicích jsme se připravili velice důsledně - Erik byl vykoupaný, vyfénovaný a podle mého názoru i správně ostříhaný a vytrimovaný. Poprvé jsme byli přihlášení do třídy šampionů, a tak jsme očekávali i trochu jiné posuzování ze strany rozhodčí. Den vypadal na slunné a příjemně teplé počasí a i cesta probíhala podle plánu.
Na výstavu byl přihlášen ve třídě pracovní i náš odchovanec Artík , který si jel pro druhého  CACe. Sešli jsme se s několika známými, popovídali si - samozřejmě o psech a těšili se na korektní posouzení. Erik se předvedl moc pěkně, vydržel stát v postoji na podlaze po celou dobu posuzování našeho konkurenta, prostě bylo vidět, že už to není žádný začátečník! heartVýsledek spolu s posudkem je uveden v sekci Výstavy 2015.

 


 

15. 5. 2015 - Návštěva  Erika 3 laughheart
Dnes nás přijel z Prahy navštívit Erik 3 (Blue Beetle Tiffany Diamond) se svým majitelem. Byli jsme mile překvapeni, jaký je Erik milý a mazlivý pejsek s úžasnou povahou a jakou má v roce  bohatou a kvalitní srst! Jeho majitel si Erika nemůže vynachválit, je to jeho velký kamarád a společník. Hodně se mu věnuje, srst mu nechává upravovat v psím salónu a základní výcvik svěřil zkušené cvičitelce. wink 

Domluvili jsme se mimo jiné také na prezentaci malého Erika na výstavách a jako první jsme zvolili Oblastní výstavu v Kunraticích 6. června. Uvidíme, jak se bude brouček líbit!!! yes 

      

 

 

 

9. 5.2015  -  První narozeniny štěňátek z vrhu B  laughheartcheekyheartkiss
Čtyři černí kluci a jedna černá holčička slaví dnes své první narozeniny.
Všichni mají hodné, milující a báječné rodiny, a to je pro nás to nejdůležitější!!! yes

laughPřejeme vám všem hodně zdraví do dalších let a hodně dlouhý a krásný psí život!! laugh

 

30. 4. - 5. 4. 2015  -   DOVOLENÁ  V  BESKYDECH
Téměř po půl roční přestávce jsme se vydali na krátkou jarní dovolenou do mých rodných Beskyd! Ovšem cesta tam na přeplněné, stále opravované a částečně uzavřené dálnici D1, byla opravdu únavná a nekonečná!! angry Ale dočkali jsme se v podvečerních hodinách předsvátečního dne jsme dorazili na místo. Beskydy jsme sice viděli v plné kráse jarního rašení buků až druhý den, ale stálo to zato. laugh 
Pobyt v překrásném prostředí  moravských hor je vždy příjemný a plný dojmů - spousta nových zážitků i vzpomínky na léta minulá. smiley Již tradičně navštěvujeme chovatelku naší Dianky v Havířově, kde se nám věnuje celá rodina, užijeme si spoustu legrace, s Lenkou si předáme nějaké ty zkušenosti a novinky z chovatelského světa a pak zapózujeme s kokry na generační fotografii.
Návštěvy dále pokračovaly u příbuzných a známých a několikrát jsme s Diankou a Erikem podnikli menší túry po Stolové hoře a Noříčí. 
Návraty zpět jsou vždy spojeny s trochou smutku a nostalgie, ale věřím, že se  sem v brzké době podíváme znovu. wink

                  
Zleva: Arwen Silk Beauty - matka Diany z Černého Slezska a vnučka Fatty Moravia Mystery
           Cannbera z Černého Slezska - dcera Fatty a prateta Diany
           Fatty Moravia Mystery - matka Cannbery, babička Arwen a prababička Diany
           Diana z Černého Slezska - pravnučka Fatty, dcera Arwen 

 Erik + Dianka

             
Potok Bystrý - Trojanovice                                                Pohled na zelenající se buky v Noříčí

 

 

 

18. 4. 2015   -  6. Internationale Rassehunde-Austellung Chemnitz
V sobotu 18. dubna jsme vyrazili již podruhé do Chemnitz s nadějí, že Erik získá poslední - pátý titul CAC VDH pro splnění podmínek k získání  Německého šampiona.
Cestou jsme projeli suchou slunečnou krajinou, kterou na Hoře sv. Šebestiána vystřídala chumelenice a do Chemnitz jsme krátce před devátou hodinou přijeli opět se sluníčkem v zádech. Počasí se povedlo, i když při celodenním pobytu v osvětlené hale jsme si ho moc neužili. Jen při venčení našich dvou miláčků jsme vyšli na chvíli ven.
Kokršpaněly posuzoval německý rozhodčí Sascha Paduch - velice precizní hodnotitel, který se svou trochu přehnanou pečlivostí skončil s posuzováním asi 80 psů až v pozdních odpoledních hodinách. Ti, kteří se měli zúčastnit závěrečných soutěžích, měli smůlu, posudky se totiž předávaly až po páté hodině!
Ale nám to tolik nevadilo, protože nás hřálo Erikovo vítězství v pracovní třídě s výsledkem  V1, CAC VDH a tím splněné podmínky pro udělení šampionátu!!!!! laughyes
Jen já jsem po tom celodenním výletu ulehla s hnisavou angínou a musela zůstat týden na nemocenské! sadno

    

 

 

22. 3. 2015  -  SRA Dinkelsbühl
Malá ale úžasná výstava nás čekala v tuto březnovou neděli v malém městečku asi 80 km za Norimberkem. Protože nám stále chyběly dva tituly k dosažení německého šampiona, zvolili jsme výstavu speciální, kterou pořádal Jagdspanielclub. Celkový počet psů byl jen 39, z toho dva američtí kokři, dva špringršpanělé, pět clumbrů a zbytek byli jednobarevní a vícebarevní angličtí kokršpanělé. Při prezenci jsme dostali poukázky na kávu a obloženou housku - což bylo docela příjemné. wink Posuzovala naše rozhodčí paní Dana Smržová a posudky do angličtiny překládal její vnuk.  Náš konečný výsledek byl: V1 CAC(VDH), res. CAC (club) a nejlepší pracovní pes výstavy!! laugh Tak nám schází už jen jeden titul CAC (VDH)!! yes

 

 

17. 3. 2015
V úterý 17. března jsme se s Erikem vydali do Brna k Zoje Schönigerové - chovatelce našeho Erika, abych se už konečně naučila správně stříhat a celkově upravovat anglického kokršpaněla. wink Na takový kurz jsem se chystala už dlouho, ale teprve letos jsme si se Zojou domluvily pevný termín. Byl to příjemný den, i když jsme trimováním, stříháním, koupáním, fénováním a celkovou úpravou Erika strávily celý půlden. Teprve kolem půl páté odpoledne jsme odjížděli zpět domů. smiley
Teď už alespoň vím, jak udržovat a správně pečovat o srst kokra, i když ne na každého platí stejný postup. Srst není ve své kvalitě a růstu u každého pejska stejná, takže je to vždy o zkoušení nejen stříhání, trimování, ale i použití šamponů, kondicionérů a jiných přípravků na vylepšení kvality srsti. Časem se ukáže, jak si budu umět poradit se srstí Erika, Dianky i Sáry.

   

 

 

 

Březen 2015
V únoru jsem objednala u jedné zahraniční firmy gravírování propisek s názvem naši chovatelské stanice v sedmi různých barvách a takhle to dopadlo:   laughyes

 

 


 

3. 2. 2015
Dnes jsem při hledání termínů letošních výstav našla i odkaz na FCI, kde jsou uvedeny tituly CACIB, udělených v r. 2014. K mé velké radosti jsem tam našla i Erikům první CACIB, který jsme dostali na výstavě v polských Katowicích!!!

 

 

10. 1. 2015          41.   Internationale Rassehunde - Austellung   Nürnberg 2015
Naší první větší letošní akcí byla Mezinárodní výstava psů v Norimberku. Bohužel úspěch z loňského roku se neopakoval, i když jsme se s Erikem hodně snažili. Nevím proč, ale na výstavní ploše opět nebyl položen koberec a pejskové běhali po černé pogumované podlaze, která se ale ani trochu Erikovi nelíbila. Navíc byly uprostřed plochy poklopy s dírami, které zakrývaly v podlaze uložené sítě a těch se Erik bál a přeskakoval je. Podle toho také vypadalo předvedení a výsledek zněl "sehr gut". K dosažení německého šampiona nám tak stále schází dva tituly.